Candidates d’IniciativaVerds Eleccions 2011

Arrel de la web > Fina Santiago > Indignades!

3 vots

Indignades!

dijous 19 de maig de 2011

Pere Sampol ens convidava, en l’acte de l’Auditòrium, a la indignació davant dels continuats escàndols dels polítics de dretes. Moltes seguim amb el nostre compromís polític per aquesta indignació, però per a molta gent no és suficient. El realisme de la política democràtica no els satisfà en absolut i la situació de precarietat, juntament amb els increïbles fets que el capitalisme ens serveix dia rera dia (Telefònica i els seus guanys; l’economia traslladada als paradisos fiscals; les retallades de drets socials i econòmics, etc.) els fan sortir al carrer, com a nosaltres ens fa seguir treballant per canviar aquesta realitat.

Estic indignat. Així finalitza el manifest que aquests dies recorre els carrers de l’Estat cercant el suport de joves, desocupats, jubilats i la resta de ciutadans i ciutadanes emprenyats, segons es declaren els seus promotors, que, emparats al voltant del moviment Democràcia Real. Ja!, reclamen un canvi de l’ordre polític i econòmic actual. Tots aquest dies, milers de persones han tornat a ocupar places en una reedició de la manifestació que diumenge passat va omplir el centre de la capital de l’Estat.

Al marge del desallotjament dels manifestants que han gestionat el PP i el PSOE a les ciutats que governen, la revolta dels indignats creix i guanya simpaties, al mateix ritme que creix la preocupació entre els dirigents del PSOE, que temen que la protesta tindrà efectes a les urnes. Mentre l’efecte de l’abstenció de gent d’esquerres preocupa molts dels que impulsam un canvi real, la direcció del PP es frega les mans perquè, encara que les diferents plataformes que aglutinen la protesta fan una crida al boicot dels grans partits, en el fons són conscients que la major part dels “indignats” han estat votants d’esquerres.

A Palma uns centenars de joves han acampat a plaça d’Espanya amb l’objectiu d’estar-hi fins diumenge que ve. Convocats a través de les xarxes socials, aquest col·lectiu ha expressat la seva solidaritat amb les protestes de Madrid i Barcelona. Però, no només Madrid i Barcelona estan sent la seu de concentracions. A València, Sevilla, Santiago... les protestes de mica en mica s’escampen per tot l’Estat.

Molt bé, quants més indignades surtin al carrer millor per aconseguir els canvis que necessita el nostre país. Però més indignats estarem totes i tots si el dia 23 guanya la dreta, si augmenta la deserció dels que creiem en la política que el construirà com un país de progrés, sobirà, socialment avançat, ambientalment absolutament respectuós i sostenible. El país que hem començat a construir ja en els marges que li hem guanyat a aquesta democràcia, gràcies a l’hegemonia social que hem aconseguit en una sèrie d’àmbits: defensa dels drets socials, defensa ambiental, defensa de la cultura i llengua pròpies, defensa dels drets civils, etc. Si aconseguir implicar més gent, si aconseguim ampliar els espais d’hegemonia social amb més hegemonia política, podrem aprofundir i consolidar els canvis.