Candidates d’IniciativaVerds Eleccions 2011

Arrel de la web > Magdalena Palou

Magdalena Palou

Darrer afegit : 3 de maig de 2011.

Candidata d’IniciativaVerds al Consell de Mallorca
Número 2 a la llista de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa per Mallorca

Vaig néixer a Sóller l’octubre de l’any 1969. El fet de créixer a un poble deixa una forta i positiva empremta. Els pares ens ensenyaren a respectar la diversitat del món, les persones, els animals i l’entorn.

Una classe de ciències naturals, quan tenia onze anys, on ens explicaren la feblesa de la capa d’ozó i del planeta, em va obrir els ulls i em mostrà la necessitat de canviar els hàbits i el comportament, des de casa cap al món, de petit a gran, del local al global. No tenia clar què volia ser de gran, però sí que volia arribar a ser gran, i que havia de respectar els éssers vius i l’entorn perquè això fos possible.

Del que he viscut fins ara destacaria el valor de treballar en equip, sempre enriquidor per a totes les parts, treballar pel be comú, l’esperança que podem fer i provocar petits canvis positius per a tothom, i que molts petits canvis ajuden a fer realitat els majors impossibles.

Som llicenciada en Ciències Físiques. Sempre m’ha agradat explicar les ciències, en concret les matemàtiques, a l’alumnat i sempre he après molt de la joventut dins les aules. El major repte a la meva feina és que l’alumnat aprengui a ser prou autònom per incorporar-se al món. Ara, gracies a les noves tecnologies, els puc seguir la pista i saber de la seva vida desprès de l’aula.

Des de ben jove he pogut representar als companys: a l’escola i a l’institut (delegada de classe), a la universitat (representant al consell d’estudiants), a l’associació de veïnats meu barri i a la feina (representant sindical). Així mateix he pogut tenir l’experiència de ser regidora a dos ajuntaments en dues legislatures consecutives, a Sóller i a Palma com a regidora d’habitatge. He après molt de la societat i de la Política en majúscula però sobretot de la gent, en el contacte directe que he pogut tenir amb la ciutadania.

Vaig tenir, també, l’oportunitat de conèixer el funcionament del Consell de Mallorca, com a directora insular d’Assessorament Municipal, a on vaig viure i veure de primera ma les problemàtiques municipals dels nostres ajuntaments.

L’any 2008 va ser un any especialment intens per a mi, anava a la llista per al Senat a les Eleccions Generals del mes de març. Record l’emoció de ser considerada pels companys com a representant a aquest òrgan democràtic i coincidí, també, amb la possibilitat d’assistir a Brussel·les a un acte del partit verd europeu que em va fer sentir molt orgullosa d’haver triat la militància als verds.

Soc feminista i compromesa amb el món. Consider que la Política ha de servir a la ciutadania. Crec que un altre món és possible i factible amb les eines que la democràcia ens posa a l’abast. Deixar al meu fill un món millor és el repte que em mou a actuar i a treballar per fer-lo realitat.

Articles d'aquesta secció

 • Medi Ambient, Mobilitat i Territori

  3 de maig de 2011, a Magdalena Palou

  Des de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa per Mallorca hem presentat les nostres propostes programàtiques relatives a medi ambient. Són 172 propostes agrupades en 10 punts programàtics. Vos convid a fer-hi una ullada a la web pensadiferent.cat, mentre, unes petites pinzellades: 1. Canvi Climàtic i Energia Ens cal un canvi radical en el model energètic que asseguri, com a mínim, l’assoliment dels objectius europeus per a l’any 2020 en el paquet energia clima, més conegut com 20-20-20 i que consisteix a proposar un 20% d’estalvi energètic, la reducció d’emissions en un 20%, i la producció d’energia procedent de fonts netes en un 20%. La producció d’energia procedent de fonts netes a Balears és (...)

 • Resilència

  18 d'abril de 2011, a Magdalena Palou

  La resiliència és la capacitat d’adaptar-se als canvis. Normalment les espècies d’éssers vius que tenen aquesta capacitat s’asseguren la supervivència. Avui, parlant amb companys del Partit Verd Europeu hem coincidit en que l’espècie humana té el repte d’adaptar-se al canvi climàtic, que ja és aquí. Ara començam a tenir massa energia a l’atmosfera, i l’energia es descarrega amb tempestes més virulentes. Normalment (és molt trist) es nota més aquesta descàrrega als països del Sud, els més vulnerables, però la transferència d’energia a l’atmosfera d’on ve? Idò ve de les activitats humanes. L’activitat humana depredadora ens està conduint a un punt de no retorn. La imatge que ho il·lustra, la que ha llançat el (...)

 • Tot just fa un mes

  13 d'abril de 2011, a Magdalena Palou

  Abans d’ahir feia un mes ens despertàrem amb la notícia que una terrible sacsejada al Japó havia produït un desastre del que només en veiem la punta (com dels icebergs). A poc a poc vàrem anar sabent detalls d’aquesta i totes les desgràcies que se varen anar acumulant en successius dies: milers de morts, milers de desapareguts i molts més milers de desplaçats que ho han perdut tot, hecatombes encadenades. I d’hecatombes va el tema, mínim tres, remarcables i encadenades en aquest lloc del Japó: Fukushima. A la primera, el terratrèmol, els éssers humans no hi podien fer res. A la segona, el sisme submarí, els éssers humans només el pogueren preveure, i sortir molt ràpidament deixant totes les seves (...)

Sobre la Web