Candidates d’IniciativaVerds Eleccions 2011

Arrel de la web > Marisol Fernández

Marisol Fernández

Darrer afegit : 26 d'abril de 2011.

Candidata d’IniciativaVerds a l’Ajuntament de Palma
Número 2 a la llista de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa

Vaig néixer a Burgos el 7 de maig de 1960, tenc arrels burgaleses i asturianes. Per raons econòmiques i laborals, i desprès d’una temptativa fallida a Alemanya, els meus pares varen decidir venir a Mallorca l’any 1964. I, per coses de l’atzar, vàrem anar a viure al Coll d’en Rabassa, un barri de Palma amb una forma de viure més semblant a un poble.

Vaig anar a les monges i a l’escola pública, i vaig acabar el batxiller elemental a l’Institut Joan Alcover.

Eren temps on el destí de les dones era ben clar: casar-se i tenir fills. Però jo volia estudiar, i sols vaig tenir l’oportunitat de fer 3 anys de Secretariat Internacional a l’Escola de Turisme.

Estudiar a Palma va fer que entràs en contacte amb la política. A ca nostra, de política, se xerrava només ocasionalment, i es feia en veu baixa i amb por. La política era sinònim de problemes i de patiments. El germà de la meva mare, d’origen asturià i que també vivia a Palma, estava involucrat en alguna cosa, però jo no sabia molt bé en què.

Juntament amb dues amigues em vaig anar apropant a la política, parant per un bar anomenat Talaiot Corcat (devia ser l’any 77). Vaig ésser espectadora d’alguns esdeveniments d’aquella època.

L’any 1980 vaig anar a viure al barri de Sa Gerreria, al Centre Històric, on encara visc. Tenia altres inquietuds.

Vaig entrar com a funcionària a l’Ajuntament de Palma l’any 1982, en una plaça d’auxiliar administrativa. Anys desprès la informàtica es va creuar en el meu camí, i l’any 1987 vaig demanar una excedència per començar a treballar a l’actual Institut Municipal d’Innovació de Palma, on desenvolup tasques de programadora. Anys després vaig començar a estudiar la Enginyeria Tècnica d’Informàtica de Gestió, estudis que he anat deixant i agafant, i encara hi estic.

Durant aquests anys vaig formar part del moviment veïnal com a membre fundadora i Presidenta de l’Associació de Veïns Canamunt-Ciutat Antiga. Vaig ser Secretaria de la Federació d’ Associacions de Veïns de Palma.

He estat representant sindical y membre de la junta de Personal de l’Ajuntament de Palma per la Central Sindical Comissions Obreres. També he estat presidenta del Comitè de Empresa del Institut Municipal de Innovació del Ajuntament de Palma per la Central Sindical Comissions Obreres.

Vaig ser regidora de l’Ajuntament de Palma en la legislatura 2003-2007 per Esquerra Unida-Verds, i vaig ser nomenada coordinadora de la Regidoria de Benestar Social, pel BLOC, l’any 2007. Càrrec del qual vaig dimitir després d’un any, ja que volia realitzar una aventura personal (em va sortir a mitges...).

M’agrada molt viatjar i fer fotos. Sempre que pugui me n’aniré pel món.

Articles d'aquesta secció

 • Turisme i Patrimoni. Compatibles?

  27 d'abril de 2011, a Marisol Fernández

  Sense dubte! el barri del Jonquet un exemple Hem fet una roda de premsa en el Jonquet sobre turisme i patrimoni. Dos elements fonamentals per impulsar el motor econòmic de la nostra ciutat, i que pretenen relacionar, un nou model turístic i al mateix temps la recuperació dels elements d’identitat dels nostres barris i pobles de ciutat. Sense dubte, xerram d’un model turístic no lligat a la destrucció del entorn i de la identitat; aquell de tot i tots al servei d’un turisme de sol i platja. Volem potenciar la riquesa cultural, patrimonial i gastronòmica per consolidar una oferta turística diferent. La recuperació del patrimoni és una aposta prioritària i ferma perquè és generadora de llocs de (...)

 • Propostes contra el desànim! (3-3)

  23 d'abril de 2011, a Marisol Fernández

  I una Palma més participativa i transparent: •Ha de potenciar una eina como L’agenda 21 per fer possible la democràcia participativa que defensam. •Distribuint la Ciutat en 10 districtes per fer possible un ajuntament descentralitzat i més proper a les barriades. •Uns pressuposts participatius i amb perspectiva de gènere, on els ciutadans i ciutadanes puguin incidir directament sobre l’administració del pressupost de la Ciutat, i també sobre el control de la despesa, amb un exercici de transparència. Una transparència on la corrupció no hi trobi un lloc on instal•lar-se. I que aquest 92 milions d’€ que ens han robat, entre PP i UM, siguin els darrers, i que als que fiquin la mà al calaix se’ls (...)

 • Propostes contra el desànim! (2-3)

  20 d'abril de 2011, a Marisol Fernández

  Per una Palma més habitable i igualitària: •Passa necessariament per fer polítiques d’habitatge que permetin l’accés a totes les capes socials i a totes les economies. Per això prioritzarem la recuperació del habitatge buit per a incorporar-los a les borses de lloguer. •Promourem la creació de cooperatives d’habitatges amb model de cessió d’ús. •La iniciada revisió del Pla General és una gran oportunitat per desenvolupar un projecte de sostenibilitat urbana, sense distinció i amb justícia entre les barriades •Hem de posar fre a aquesta societat basada en “usar i tirar” i en l’obsolescència programada. És prioritària, una política de consum responsable i de reducció de residus. •La Perspectiva de gènere (...)

 • Propostes contra el desànim! (1-3)

  18 d'abril de 2011, a Marisol Fernández

  Per una Palma més activa: •Hem d’apostar per nous sectors econòmics com: l’agricultura ecològica, la pesca sostenible, sectors relacionats amb les energies renovables i el canvi climàtic, les feines de cura, el turisme responsable, etc.. •La reforma de la Platja de Palma és una oportunitat per dissenyar el futur del turisme de Mallorca. Un futur amb més cohesió social i cultural, amb menys emissions de CO2, amb més cura del paisatge, el territori i la mar. I dins d’aquesta reforma es imprescindible protegir Ses Fontanelles, la darrera zona humida que ens queda a Palma. 325.000 m2 que encaren conserven un patrimoni etnològic, arquitectònic i cultural. Un gran atractiu pels ciutadans i ciutadanes (...)

 • Desànim?

  16 d'abril de 2011, a Marisol Fernández

  Tenim un gran repte davant d’aquesta realitat tan complicada, immersa en una greu crisis, no sols econòmica si no també social, política, mediambiental i democràtica. Una crisis que ja te, a Palma, 45.000 persones sense feina, moltes d’elles joves i sense cap expectativa de futur. Fa uns dies a Madrid una manifestació de milers de joves sota el lema: "Sin casa, sin curro, sin pensión, sin miedo" han començat a donar la veu d’alarma. S’equivoquen aquells que pensen que aquesta crisi és com les altres, i que es tracta d’esperar perquè pugui ser superada: s’han de prendre decisions, i no poden ser solucions com les que plantegen els dos grans partits i que passen per retallar l’Estat del benestar i (...)

 • Fa 80 anys de la proclamació de la Segona República Espanyola

  14 d'abril de 2011, a Marisol Fernández

  Del que s’ha publicat avui a la premsa, he recollit un text de Antonio Machado, en referencia al govern provisional de 1931. Unos cuantos hombres honrados, que llegaban al poder sin haberlo deseado, acaso sin haberlo esperado siquiera, pero obedientes a la voluntad progresiva de la nación, tuvieron la insólita y genial ocurrencia de legislar atenidos a normas estrictamente morales, de gobernar en el sentido esencial de la historia, que el del provenir. Para estos hombres eran sagradas las más justas y legítimas aspiraciones del pueblo; contra ellas no se podía gobernar, porque el satisfacerlas era precisamente la más honda razón de ser de todo gobierno. Y esos hombres, nada revolucionarios, (...)

Documents adjunts