Candidates d’IniciativaVerds Eleccions 2011

Arrel de la web > Marisol Fernández > Desànim?

1 vot

Desànim?

dissabte 16 d'abril de 2011

Tenim un gran repte davant d’aquesta realitat tan complicada, immersa en una greu crisis, no sols econòmica si no també social, política, mediambiental i democràtica. Una crisis que ja te, a Palma, 45.000 persones sense feina, moltes d’elles joves i sense cap expectativa de futur.

Fa uns dies a Madrid una manifestació de milers de joves sota el lema: "Sin casa, sin curro, sin pensión, sin miedo" han començat a donar la veu d’alarma.

S’equivoquen aquells que pensen que aquesta crisi és com les altres, i que es tracta d’esperar perquè pugui ser superada: s’han de prendre decisions, i no poden ser solucions com les que plantegen els dos grans partits i que passen per retallar l’Estat del benestar i els drets que ha costat generacions aconseguir.

Aquestes retallades, per altre banda, són el programa d’uns mercats financers que no sabem molt bé qui són i que ha votat ningú, són el programa del PP, són el programa que està duent Artur Mas a Catalunya.

Estem assistint al desmantellament dels serveis públics, a la pèrdua dels drets socials i laborals, a la destrossa de la natura, l’esgotament dels recursos, a la degradació de la política i un llarg, etc,

Aquesta situació tan complexa ens pot arrossegar-nos al desànim, pensant que no es pot fer res. Però no es cert!

Tenim alternatives a aquest model esgotat, que s’oblida de les persones i el medi ambient.

I hi ha països d’Europa que comencen a veure per on va l’alternativa. Si els Verds alemanys estan aconseguint resultats espectaculars i governen a un land alemany és perquè tenen una resposta diferent davant aquesta crisi, perquè pensen diferent.

Aquestes propostes contribuiran a canviar aquesta economia especulativa cap un nou model sostenible al servei de les persones i respectuós amb el medi i els nostres recursos.

Davant tot això PSM-IniciativaVerds-Entesa, proposam un canvi de model, amb idees valentes per lluitar contra la crisi des d’una perspectiva d’esquerres i ecologista, que posi les persones i el medi ambient en primer terme.

Aquest model de ciutat que volem per Palma, ha de fer efectius els principis d’equitat i sostenibilitat, cosa que passa per fer una ciutat més activa, fer una ciutat més habitable e igualitària i fer una ciutat més participativa i transparent.

(continuarà) Salut!