Candidates d’IniciativaVerds Eleccions 2011

Arrel de la web > Marisol Fernández > Turisme i Patrimoni. Compatibles?

1 vot

Turisme i Patrimoni. Compatibles?

dimecres 27 d'abril de 2011

Sense dubte! el barri del Jonquet un exemple

Hem fet una roda de premsa en el Jonquet sobre turisme i patrimoni. Dos elements fonamentals per impulsar el motor econòmic de la nostra ciutat, i que pretenen relacionar, un nou model turístic i al mateix temps la recuperació dels elements d’identitat dels nostres barris i pobles de ciutat.

Sense dubte, xerram d’un model turístic no lligat a la destrucció del entorn i de la identitat; aquell de tot i tots al servei d’un turisme de sol i platja.

Volem potenciar la riquesa cultural, patrimonial i gastronòmica per consolidar una oferta turística diferent.

La recuperació del patrimoni és una aposta prioritària i ferma perquè és generadora de llocs de feina, és un atractiu turístic i un element dinamitzador de la ciutat per a la ciutadania de Palma.

Hem triat el barri del Jonquet com a símbol del que diem. Barri situat a la façana marítima. En aquesta legislatura es va declara BIC i es va evitar que prosperàs una operació urbanística especulativa que hagués malmés la fesomia del barri. Però encara queda evitar la destrucció dels molins de’n Gelós i Sa Garriguera, actualment en molt mal estat. Els propietaris han incomplert el compromís de rehabilitació que va evitar l’inici de l’expedient d’expropiació.

Aquesta legislatura des de les Regidories de Cultura i Habitatge s’ha duit a terme la recuperació del Teatre Mar i Terra i l’acondicionament del accés que comunica el passeig marítim amb el barri del Jonquet, i que permet una vista panoràmica de la badia de Palma.

Voldriem recuperar elements que recordessin la identitat d’aquest barri de tradició marinera i molinera i amb uns recuperats molins de’n Gelós i Sa Garriguera junt amb els altres molins fariners: Molí de`n Carreres, Molí del Nom de deu i Molí de`n Garleta. I, sense dubtes suposaria un gran atractiu per aquest ciutat.

Video d’IB3 sobre els molins: http://salvemesjonquet.balearweb.ne...